Een geslaagde start

In het bedrijfsinterne opleidingscentrum verwerven Stago-medewerkers alle noodzakelijke kennis over hemostase, onze producten en technieken. De opleidingen, die het hele jaar door worden georganiseerd, zijn het werk van een team van experts. Op die manier is elke nieuwe medewerker in staat om van bij het begin zijn werk onder de best mogelijke omstandigheden uit te voeren.

De cursussen zijn in modules verdeeld en houden rekening met de voorkennis en de professionele achtergrond van elke medewerker om zo aan alle vereisten en doelstellingen van elke activiteit bij Stago te kunnen voldoen:

  • Medewerkers van de klantendienst krijgen een uitvoerig overzicht van de arbeidsprocessen van het bedrijf en van de globale werking.
  •  Voor medewerkers die rechtstreeks met de producten en/of klanten in contact komen, staan er speciaal op hun activiteiten afgestemde wetenschappelijke, technische en commerciële cursussen ter beschikking.

Medewerkers hebben hun volledige loopbaan toegang tot de verschillende opleidingsmodules. Een aantal cursussen kunnen verplicht zijn, bijvoorbeeld in het kader van een functiewissel binnen het bedrijf. Op die manier verwerft de medewerker nieuwe vakkennis of kan hij zijn bestaande knowhow 'updaten'.

Zo wordt een nieuwe medewerker bij Stago ondersteund:

Elke medewerker, die bijvoorbeeld voor de marketing of de verkoop instaat – commercieel medewerker, technisch klantenadviseur of productmanager –, doorloopt een volledig opleidingsprogramma.
Dat programma duurt 6 tot 12 weken en bevat zowel theoretische als praktische elementen:

  • verschillende opleidingscursussen in het opleidingscentrum
  • een bezoek aan onze verschillende vestigingen
  • begeleiding door gespecialiseerde en ervaren collega's
  • contact met klanten, met begeleiding door ervaren collega's
  • eventueel stages in ziekenhuislaboratoria


Het doel is om een zo volledig mogelijk inzicht in de werking van het bedrijf te krijgen:

  • productknowhow
  • wetenschappelijke en geneeskundige kennis over hemostase
  • inzicht in de behoeften en wensen van de klanten


Om het welzijn en de prestaties van elke medewerker te verhogen zodra hij zijn functie opneemt en met als doel om een betere klantendienst te kunnen aanbieden.

Top

Florence C., projectmanager hemostase, Gennevilliers - Frankrijk

"Na het behalen van mijn ingenieursdiploma ben ik in 2002 bij Stago begonnen. De eerste 6 maanden werkte ik in de afdeling voor kwaliteitscontrole en daarna in de afdeling voor onderzoek & ontwikkeling. Tijdens die periode leerde ik het bedrijf kennen, alsook de verschillende carrièremogelijkheden die het biedt. Toen Stago mij een functie in de hemostaseafdeling aanbood, waar ik aan het onderzoek en de ontwikkeling van reagentia zou meewerken, was ik in eerste instantie bezig met het uitwerken van onderzoeksprojecten. Het regelmatig uitwisselen van ervaringen met collega's was voor mij heel verrijkend. Sinds 2006 ben ik bezig met ontwikkelingsprojecten, waardoor ik mijn vaardigheden op het vlak van projectmanagement verder heb kunnen uitbouwen. In het kader van de uitbreiding van het bedrijf kon ik tegelijkertijd een team uitbouwen en leerde ik een en ander over management.

Dankzij de verschillende projecten die mij werden toevertrouwd, de internationale conferenties waaraan ik mocht deelnemen en de diverse opleidingen kan ik zeggen dat ik elke dag iets nieuws leer."