Meerdere vakgebieden die zich volledig richten op hemostase

De kernmissie van de divisie Research & Development (R&D) van de Stago Group bestaat uit het ontwikkelen van producten en oplossingen (zoals automatische analysers, reagentia, consumables en diensten) die beantwoorden aan de behoeften van biomedische wetenschappers en clinici, met als doel de behandeling van hemostase en trombose te verbeteren. De afdeling R&D werkt op één lijn met de wetenschappelijke gemeenschap en richt zich bovendien op het identificeren en bestuderen van nieuwe markers en methodes voor verder onderzoek in deze gebieden.

Activiteiten en expertise

 • Zelfs de meest ongelooflijke innovatie heeft geen betekenis of toekomst zonder de mogelijkheid om er een gestandaardiseerd industrieel product van te maken.
 • Wat laboratoriumanalyses betreft, zijn de betrouwbaarheid en de reproduceerbaarheid van de analytische resultaten die een laboratorium levert, van essentieel belang voor de gezondheidszorg die aan patiënten wordt geboden.
 • Daarom moeten onze systemen (analysetoestellen, reagentia, consumptieartikelen, diensten) onberispelijk zijn.
 • 3 belangrijke expertisedomeinen
 • Instrumentatie: brede expertise in robotica, gegevensverwerking, elektronica, elektromechanica, optische metingen, methodologie, microvloeistoffen, …
 • Reagentia: controle over de methode van standaardiseringsprocessen, productie van ‘grote volumes’, controle van grondstoffen en biochemische technieken (bv. enzymologie, immunologie, purificatie) en chemie.
 • Consumptieartikelen: voornamelijk meetcuvetten voor eenmalig gebruik (ontwikkeling,industrialisering, enz.)

Een beleid met een blik op de wereld …

 • De wereld van de gezondheidzorg en medische technologie heeft de laatste 15 jaar almaar snellere veranderingen ondergaan en dan met name op het gebied van biologie (zoals in de genetica, en met nieuwe markers, automatisering en regelgeving). De expertise en knowhow zijn gestaag uitgebreid en de recentste vooruitgang moet constant worden geïmplementeerd om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Opvolgen van de technologische, wetenschappelijke en medische vakgebieden is dan ook van essentieel belang opdat de ontwikkeling en de integratie van deze nieuwe vaardigheden binnen het bedrijf wordt gegarandeerd.
 • In onze sector is het bijvoorbeeld van essentieel belang dat concepten en technologieën van andere vakgebieden worden aangepast, overgebracht en ontwikkeld. Zo krijgen onze producten de belangrijkste functies en eigenschappen om differentiatie te garanderen (zoals kwaliteit, betrouwbaarheid, productiviteit, precisie en ergonomie).
 • Met de overname van bedrijven zoals BioCytex (1994) voor cellulaire hemostase en van Thrombinoscope en Synapse (2009) voor trombinegeneratie, wordt ruimschoots bewezen dat Stago zijn vaardigheden op het gebied van hemostase voortdurend wil uitbreiden.

… in samenspraak met de internationale wetenschappelijke gemeenschap

Sinds 1962 heeft de Stago Group zich geconcentreerd op biomedische wetenschap, waarbij ze zich specialiseren in de ‘opkomende’ sector van hemostase. Dankzij deze gerichte focus wordt de groep op dit vlak nu wereldwijd erkend door de wetenschappelijke gemeenschap.

Stago blijft elke dag een sterke band met de gemeenschap van hemostase handhaven en ontwikkelen door:

 • Een optimale aanwezigheid te garanderen op wetenschappelijke evenementen.
 • Onderzoeken op te starten en eraan deel te nemen met vooraanstaande internationale universiteiten, waardoor talrijke wetenschappelijke publicaties en communicaties ontstaan.
 • Regelmatig meetings te organiseren met de sleutelfiguren in de gezondheidssector zodat we een beter inzicht krijgen in de behoeften van biomedische wetenschappers. Zo krijgen ze constant een betere dienstverlening en krijgen patiënten een betere behandeling. En door patiënten te vragen om deel te nemen aan onderzoeksprojecten op het scherpst van de snede zodat nieuwe gebieden en hulpmiddelen voor onderzoeksdoeleinden kunnen worden ontdekt en gevalideerd, wat een hoge graad van toegevoegde medische waarde biedt.

Belangrijkste centra voor Research & Development in Frankrijk …

 • Plasmatische hemostase: Gennevilliers (reagentia en instrumenten)
 • Cellulaire hemostase: Marseille (Ouvre un lien externe dans la fenêtre couranteBioCytex)

… en ook in Europa en de VS

 • Trombinegeneratie: Maastricht - Nederland (Thrombinoscope, Synapse)
 • Plasmatische hemostase: Bray - Ierland (reagentia en instrumenten), Lemgo - D (instrumenten), Clarkston-GA, VS (reagentia)