Hemostase staat bij ons centraal

Stago werd in 1945 als farmaceutisch laboratorium opgericht. Vandaag richt het concern zich volledig op in-vitrodiagnostica (IVD's) en wijdt het zich uitsluitend aan het onderzoek naar hemostase en trombose.

Een overzichtelijke dimensie

Lodge Asniere sur Seine

Van onderzoek & ontwikkeling, over productie en logistiek, tot marketing, verkoop en internationale handel: op alle niveaus behoudt Stago het overzicht en de controle over de strategie.

De industriële activiteiten van het conform ISO 13485 en ISO 9001 (2008) gecertificeerde bedrijf zijn hoofdzakelijk op Frankrijk gericht. De geografische uitbreiding leidde echter tot de opening van O&O- en van productiecentra in de VS, Nederland, Duitsland en Ierland. De investeringen in O&O gaan echter veel verder dan de gewone normen in de IVD-industrie

Sinds de opening van ons Amerikaans filiaal in 1985, is ons distributienetwerk significant gegroeid over de gehele wereld. In de afgelopen 10 jaar zijn 12 nieuwe filialen en 3 hoofdkantoren geopend: China (2003), Verenigd Koninkrijk (2005), Dubai distributie netwerk (2007), Australië/ Nieuw Zeeland en China (2008), Hong-Kong distributie netwerk (2011), Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Portugal, Zwitserland, België en Nederland (Allen geopend in 2012), India distributie netwerk (2014).

In 2017 verwerft de Stago-groep de onderneming HemoSonics. Hiermee komt heel wat kennis inzake Point-Of-Care (POC) bij Stago terecht. Dankzij deze nieuwe aanpak van de gedelokaliseerde biologie kan de Stago-groep een gepatenteerd systeem voorstellen waarmee het risico op bloedingen bij chirurgische, verloskundige of traumatische ingrepen kan worden voorkomen. Dit wordt realiteit voor alle gezondheidszorgprofessionals, met een eenvoudig staal volbloed.
In Frankrijk en België wordt POC verdeeld door het nieuwe filiaal van de groep, Stago BioCare. In Nederland wordt HemoSonics vertegenwoordigd door Stago BNL.

De firma's die deel uitmaken van het Stago-concern zijn: Diagnostica Stago,  Agro-Bio, BioCytex, DSRV, HemoSonics, Synapse, Tcoag et Thrombinoscope.

Een humaan avontuur

Het Stago-concern dat na de Tweede Wereldoorlog door Jacques Viret werd opgericht om middelen voor het verzachten van spijsverteringsproblemen en leveraandoeningen als gevolg van infecties te verkopen, heeft vandaag wereldwijd ongeveer 2.600 medewerkers, waarvan de helft in Frankrijk actief is.

De veelzijdigheid van de medewerkers, de verscheidenheid aan studierichtingen en de professionele knowhow stellen Stago in staat om een zeer grote variëteit aan reagentia en testinstrumenten voor hemostase te ontwikkelen, te produceren en op de markt te brengen, en om daarbij telkens de meest vooruitstrevende technologieën te gebruiken.
De klantentevredenheid is ons fundamentele waardebegrip: elke medewerker is zich ervan bewust dat aan de andere kant van zijn arbeid een patiënt op hem rekent.

De Stago-groep, een bekende speler in de sector van de IVD

Met meer dan 350 marktproducten is Stago een – wereldwijde – referentie voor hemostase en een partner van topkwaliteit voor biogeneeskundige laboratoria.
Stago beschikt ook over een opleidingscentrum waar zowel theoretische als praktische cursussen worden aangeboden.>/p>

Als specialist in hemostase en trombose investeert Stago in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe en productievere reagentia, systemen en oplossingen te ontwikkelen. Dankzij 50 jaar ervaring heeft Stago een charismatisch imago op het gebied van hemostase verworven. Het bedrijf kan binnen de internationale wetenschappelijke wereld op veel erkenning rekenen.

De groep was ten volle betrokken bij de snelle evolutie van de IVD sinds het begin van de jaren '60, Stago regelmatig congressen, seminaries en wetenschappelijke ontmoetingen over hemostaseonderzoek en de meest recente methodeontwikkelingen.

Wereldwijde aanwezigheid

Via zijn dochtermaatschappijen en wereldwijde verkoopnetwerk is Stago in meer dan 110 landen vertegenwoordigd. 
Elke dochtermaatschappij werkt volgens de op concernniveau geïmplementeerde processen om de klanten de beste producten en een dienstverlening van uniforme kwaliteit aan te bieden.


Elke verkoper wordt conform de strengste performancecriteria met betrekking tot organisatie en teamwork geselecteerd: vakkennis inzake hemostase, capaciteiten op het vlak van de dienst na verkoop en een engagement voor de verkoop van onze producten binnen een ‘cultuur van klantentevredenheid’. De teams worden door een specifieke interne structuur (GSA: globale serviceafdeling) uitgebouwd en opgeleid.

Stago in video

Image of Stago corporate movie