Stago ExpertCor

ExpertCor van Stago is een set plasmamonsters die bij analyse resultaten oplevert die verspreid zullen liggen over zowel het normale als het pathologische meetbereik. Daarmee zijn deze plasma's uitstekend geschikt om te gebruiken tijdens validaties.
Stago ExpertCor

Met ExpertCor maakt Stago het voor haar klanten mogelijk om op een eenvoudige en betrouwbare manier een systeemvergelijking uit te voeren. Bij het gebruik van deze samples hoeft u zich geen zorgen te maken over de preanalyse of de spreiding over het meetbereik. Uit eerdere resultaten is gebleken dat deze plasma's een instrument vergelijking op een representatieve manier weergeven wanneer deze vergeleken worden met patiëntplasma[1,2]. Daardoor is ExperCor een eenvoudig middel voor verificatiestudies tussen instrumenten en voor samenwerkende laboratoria. Dit maakt ExpertCor een waardevolle toevoeging aan het kwaliteitsportfolio van Stago.

 

1) Evaluation of a commercial set of frozen plasmas for instrument-to-instrument comparability - De Sloovere & Devreese 2021

2) Assessment of ExpertCor , a new set of frozen plasmas for assay comparability studies - Yirga et. al. 2020