HomepageNieuwsFocus op Hemostase > SSC - ISTH 2016

SSC - ISTH 2016

<- Back to: Focus op Hemostase

Van 25 tot 28 mei 2016 vond in het Franse Montpellier het 62e SSC-congres (Scientific and Standardization Committee) van de ISTH (International Society for Thrombosis and Haemostasis) plaats.

Elk jaar is het SSC-congres voor de internationale wetenschappelijke gemeenschap die zich bezighoudt met het onderzoek naar trombose en hemostase een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over de laatste stand van zaken in dit domein. Voor Stago is het ook altijd een mooi moment om zijn positie van wereldleider op dit vlak te herbevestigen.

Meer dan tweeduizend personen namen deel aan het congres. Een record voor de ISTH, die in Montpellier een toename van meer dan 30% registreerde vergeleken met de vorige editie van het SSC-congres. Teams uit tachtig landen presenteerden meer dan vijfhonderd abstracts. De gangen van het congrescentrum van Montpellier waren constant gevuld. En ook de stand van Stago, waar de ST Genesia (de nieuwe trombinegeneratie-analyzer van Stago) werd voorgesteld, werd druk bezocht.

Tijdens het SSC-congres organiseerde Stago een wetenschappelijk symposium over de recentste klinische evoluties in het domein van de hemostase. Een geslaagd initiatief van Stago, met drie sprekers van wereldklasse.
Het programma:

  • - Recent advances in the diagnosis of pulmonary embolism
    Prof. Guy Meyer, Hôpital Européen Georges Pompidou, Parijs, Frankrijk
  • - Contribution of Thrombin Generation assay to patients management in clinical practice
    Prof. Philip de Groot, Universitair Medisch Centrum, Utrecht, Nederland
  • - Coagulation testing for the DOACs; when and how?
    Prof. Jeffrey Weitz, McMaster University, Hamilton, ON, Canada

Dat meer dan 250 personen van de partij waren in het grote Einstein amfitheater van het Corum van Montpellier, bewijst nogmaals de wetenschappelijke waarde van deze evenementen van Stago.

 

 

Top