HomepageNieuwsFocus op Hemostase > De “Practical Manual” collectie van Stago: Hier is nummer 3!

De “Practical Manual” collectie van Stago: Hier is nummer 3!

<- Back to: Focus op Hemostase

De Practical Manuals collectie is een reeks praktijkgerichte wetenschappelijke boekjes in het Engels die 3 jaar geleden door Stago werd gelanceerd.

En de collectie breidt uit! Dit jaar vieren we de honderdste verjaardag van de ontdekking van heparine. Daarom staat nummer 3 in het teken van parenterale anticoagulantia.

De eerste twee Practical Manuals ("Scores and Algorithms in Haemostasis and Thrombosis" en "Antiphospholipid Syndrome") kenden heel wat succes. Stago brengt nu een derde nummer uit in de collectie: "Practical manual – Parenteral Anticoagulants". De praktische handleiding geeft een overzicht van de huidige praktische kennis over injecteerbare (parenterale) anticoagulantia. Onderwerpen die onder meer worden besproken zijn ongefractioneerd heparine (UFH), laagmoleculairgewichtheparine (LMWH), fondaparinux, Orgaran® en directe trombineremmers. De handleiding bevat ook een apart hoofdstuk over heparine-geïnduceerde trombocytopenie (HIT). 

Hoewel heel wat publicaties het momenteel hebben over de nieuwe orale anticoagulantia, is het aantal voorschriften van parenterale anticoagulantia stabiel gebleven. Een groot aantal patiënten krijgt dus nog steeds deze behandeling. Er zijn momenteel weinig werken verkrijgbaar die de monografieën van alle parenterale anticoagulantia bevatten.

Het nieuwste deel uit de reeks Practical Manuals is bestemd voor biologen, clinici, laboranten en studenten en heeft een oplage van 4.000 exemplaren. De eerste exemplaren werden verdeeld tijdens het 62e SSC-congres van de ISTH in mei dit jaar in Montpellier. We zullen de boekjes ook verdelen op andere wetenschappelijke congressen en evenementen van Stago.

De drie nummers uit de reeks Practical Manuals zijn verkrijgbaar op aanvraag. Aarzel niet om contact op te nemen met uw contactpersoon bij Stago.

Top