Carrièrevooruitzichten

In 2009 werd 32 % van de functies met een contract van onbepaalde duur ingevuld door medewerkers die al in het bedrijf actief waren

Of het nu paste binnen het kader van de overplaatsing naar een ander team, naar een andere activiteit of naar een andere vestiging, of als gevolg van het opnemen van nieuwe verantwoordelijkheden – interne mobiliteit maakt het samenspel van bedrijf en medewerkers nog vruchtbaarder:

  • enerzijds profiteert Stago van hun talenten en behoudt het hun vakkennis,
  • anderzijds breidt de medewerker zijn vaardigheden en zijn veelzijdigheid uit, terwijl hij zich in een vertrouwde omgeving verder ontwikkelt.

De interne mobiliteit hangt af van de prestaties van de medewerker, de verworven ervaring alsook van zijn persoonlijke motivatie om nieuwe vaardigheden te leren.
Van de 155 ingevulde functies met contract van onbepaalde duur zijn er 50 nieuw gecreëerde arbeidsplaatsen. Stago is een bedrijf dat zich in een sterke groeifase bevindt en biedt bijgevolg de meest uiteenlopende professionele loopbanen in een veelvoud van domeinen.

Met de regelmaat van de klok worden er openstaande functies gepubliceerd, waarbij bijzondere aandacht naar de al in het bedrijf actieve medewerkers uitgaat. Die kunnen de vacatures rechtstreeks raadplegen en bovendien naar een mobiliteitscharter en praktische informatiebrochures teruggrijpen.


Top

Alexandre A., Technisch Klantenadviseur, Asnières-sur-Seine – Frankrijk

“In 2000 ben ik bij STAGO, in Franconville, beginnen werken als kwaliteitscontroletechnieker. In 2003 ben ik van plaats veranderd en ben ik gestart in het evaluatielaboratorium. Na vijf jaar had ik grote behoefte aan verandering. De personeelsafdeling heeft me toen volgende job aangeboden: technisch adviseur via de hotline voor de franse klanten. Voor mij was dit een nieuwe uitdaging en kon ik mijn horizon verbreden door eveneens klantenrelaties te behartigen. Ik heb nog veel te leren, maar ik weet dat ik dankzij deze ervaring over een paar jaar de job van Applicatie Specialist zal kunnen uitvoeren. Stago levert grote inspanningen om de interne mobiliteit te bevorderen en zet vacatures op de intranet site bij "Medewerkers". Je moet niet aarzelen om deze regelmatig te raadplegen en contact met de personeelsafdeling te hebben; ze zijn er altijd voor u om u te begeleiden.”